Palaa kategorian listaukseen

Palokunnan kasvu

Tehdaspalokunnan ryhmäkuva 2000-luvun alusta

Palokunnan kehitys

Palokuntatoiminta alkoi yhdellä palkatulla palopäälliköllä ja joukolla vapaaehtoisia. Tästä palokunta on kehittynyt ammatilliseksi pelastuslaitokseksi, jolla on laaja tehtäväkenttä sekä koko tehtaan turvallisuudesta vastaavaksi suojelutoiminnaksi.

Pohjois-Savon pelastuslaitos
Pohjois-Savon pelastuslaitoksen Varkauden paloaseman henkilökunta yhteiskuvassa palokunnan viettäessä 90-vuotisjuhlaa 2007

Pohjois-Savon pelastuslaitoksella Varkaudessa on vuonna 2017 henkilöstöä 43 henkeä, joista 31 toimii pelastuspuolella ja 12 henkeä on ensihoidon tehtävissä.

Palopäällikön alaisuudessa on 2 palomestaria, 4 paloesimiestä, 4 lääkintäesimiestä, 4 ylipalomiestä,  12 palomiestä, 8 lähihoitaja-palomiestä sekä 8 ensihoitajaa.

Tehdassuojelu ja Tehtaan palokunta TPK
Varkauden tehtaan tehdassuojelu ja tehdaspalokunta yhteiskuvassa vuonna 2012

Varkauden tehtailla tehdassuojelussa on päivittäisessä ennakko- ja riskienhallintahuoltotehtävissä  henkilökuntaa viisi henkilöä eli suojelu- ja palopäällikkö, varapalopäällikkö, kolme suojelu- ja turvallisuusvalvojaa sekä oman toimen ohella toimivia sopimuspalokuntalaisia 29 henkilöä. 

Tehtaan palokunta pitää harjoituksia noin 20-30 vuodessa. Harjoitukset pidetään yhä perinteisenä harjoituspäivänä keskiviikkona joka toinen viikko. Osallistujia harjoituksissa on keskimäärin noin 15 henkilöä kerrallaan.